• Laat je verrassen en word ook verliefd op Valencia.

ValenciAnna.

Ik begon ValenciAnna in 2018. Sinds 2010 had ik de droom om na zoveel jaren weer in Valencia te gaan wonen, omdat dat stemmetje in mijn hoofd dat bleef zeggen! ‘Waarom luister je niet naar die stem en ontdek je wat het te zeggen heeft?’

Dat is de reden dat ik nu in Valencia woon.

Ik woonde in 2010 en 2011 in Valencia om stage te lopen in Ayre Astoria Palace voor mijn studie Hotelmanagement. De eerste dag dat ik in het hotel aankwam, schudde de manager mijn hand en vroeg me om mijn naam. Nadat hij drie keer had geprobeerd Annemiek op de juiste manier uit te spreken, zei hij: ‘Het is Anna’. Dat was de verjaardag van de naam Anna, want daarna gebruikte ik alleen nog die naam.

In het hotel was er één persoon die Engels sprak en dat was de algemeen directeur. Tijdens het eerste gesprek zei hij: ‘Dit is het enige gesprek dat we in het Engels zullen hebben, het volgende zal in het Spaans zijn’. Ik ben hem nu dankbaar voor deze zin, want dat is de reden dat ik nu Spaans spreek.

De stage van vijf maanden, Spaans leren met handen en voeten, drie keer per week hockeyen en bijna elke week veel vrienden en familie zien, was een pittige tijd. Het was te veel!

Dus toen ik een jaar later mijn studie afrondde, pakte ik meteen mijn koffers en reed naar Valencia. Deze keer om alles te doen wat ik wilde doen tijdens mijn stage, namelijk genieten van de stad, studenten begeleiden, hockey spelen, nieuwe vrienden maken, tapas eten en mojito’s drinken. Dit was het jaar waarin ik verliefd werd op de stad, de mensen, de cultuur, het eten, de bijna elke dag zon en de taal.

Dus laat je verrassen door mij en misschien word je ook verliefd op Valencia.